Sočios Kalėdos su IKEA image 1
Dar nenusprendėte, kokios vaišės garuos ant jūsų šventinio stalo per Kalėdas? Siūlome tris idėjas, kurios pripildys namus malonių aromatų, o namiškių širdis – laimės ir sotumo jausmo.

Sočios Kalėdos su IKEA image 1

Anties krūtinėlė su bruknių padažu

1 asmeniui

Ingredientai:
200 g anties krūtinėlės (filė);
60 g juodųjų lęšių;
obuolys;
apelsinas;
bruknių uogienė;
rudasis cukrus;
cinamonas;
druska.
Paruošimas:
1. Atšildykite anties krūtinėlę ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 15 min. 
2. Obuolį perpjaukite pusiau ir išvalykite sėklas. Puseles patepkite augaliniu aliejumi, apibarstykite ruduoju cukrumi, maltu cinamonu ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
3. Juoduosius lęšius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu (jis turi gerokai apsemti lęšius), pasūdykite pagal skonį ir virkite, kol suminkštės.
4. Apelsiną su odele supjaustykite griežinėliais, apibarstykite ruduoju cukrumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
5. Patiekite su bruknių uogiene.
Sočios Kalėdos su IKEA image 1

Šventinė kiaulienos karka

1 asmeniui

Ingredientai:
kiaulienos karka;
70 g raudongūžių kopūstų;
obuolys;
100 g bulvių;
20 g sviesto;
100 ml raudonojo vyno;
100 ml pieno;
cinamono lazdelė;
cukrus;
druska;
žalumynai papuošimui.
Paruošimas:
1. Atšildykite kiaulienos karką ir pašaukite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę maždaug 20 min. 
2. Raudongūžius kopūstus ir nedidelį obuolį sutarkuokite stambia (burokine) tarka. 
3. Įkaitintame puode ištirpinkite sviestą, suberkite kopūstų ir obuolio tarkius. Įpilkite raudonojo vyno, pagardinkite žiupsneliu druskos ir cukraus, įmeskite cinamono lazdelę. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol kopūstai suminkštės.
4. Išvirkite bulves ir sutrinkite košę su sviestu, virintu pienu bei žiupsneliu druskos.
5. Patiekite su šviežiomis petražolėmis ar kitais žalumynais.
Sočios Kalėdos su IKEA image 1

Kepta anties šlaunelė su kuskusu

1 asmeniui

Ingredientai:
anties šlaunelė;
50 g kuskuso;
70 g raudongūžių kopūstų;
obuolys;
apelsinas;
šlakelis augalinio aliejaus;
20 g sviesto;
100 ml raudonojo vyno;
cinamono lazdelė;
rudasis cukrus;
cukrus;
druska.
Paruošimas:
1. Atšildykite anties šlaunelę ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 15 min. 
2. Kuskuso kruopas užpilkite atvėsintu (maždaug 75 °C) virintu vandeniu, įpilkite šlakelį aliejaus, pasūdykite. Iš lėto pildami vandenį, maišykite, kol pasieksite norimą konsistenciją. Košę galite paskaninti džiovintais vaisiais.
3. Raudongūžius kopūstus ir nedidelį obuolį sutarkuokite stambia (burokine) tarka. 
4. Įkaitintame puode ištirpinkite sviestą, suberkite kopūstų ir obuolio tarkius. Įpilkite raudonojo vyno, pagardinkite žiupsneliu druskos ir cukraus, įmeskite cinamono lazdelę. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol kopūstai suminkštės.
5. Apelsiną su odele supjaustykite griežinėliais, apibarstykite ruduoju cukrumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
5. Patiekite gražioje lėkštėje.

5 prekės
0 selected
GARNERA, 2 aukštų serviravimo stovas GARNERA, 2 aukštų serviravimo stovas
IKEA Family kaina

GARNERA

2 aukštų serviravimo stovas , balta

Įprasta kaina: 17,99

12,99

KORKEN, indas su dangteliu KORKEN, indas su dangteliu

KORKEN

indas su dangteliu, skaidrus stiklas, 0.5 l

1,99

UPPLAGA, desertinė lėkštė UPPLAGA, desertinė lėkštė

UPPLAGA

desertinė lėkštė, balta, 22 cm

4,49

SYLT LINGON, bruknių džemas SYLT LINGON, bruknių džemas

SYLT LINGON

bruknių džemas, ekologiškas, 400 g

3,49

UPPLAGA, lėkštė UPPLAGA, lėkštė

UPPLAGA

lėkštė, balta, 28 cm

5,49

Stock Notification

You will receive an email when this item is back in stock

UPPLAGA

lėkštė, balta, 28 cm

5,49

Pranešimas išsaugotas sėkmingai Pranešime jums elektroniniu paštu, kai šios prekės likutis pasikeis.

Grįžti į prekės puslapį
+
X

Pranešimas apie pasikeitusį likutį

Pirmieji sužinokite, kada jūsų norima prekė [itemName] vėl bus prekyboje.

Puiku! Dabar tiesiog laukite pranešimo.

Kai prekės [itemName] likutis sandėlyje bus pakankamas, pranešime jums el. paštu.