Daugelis iš mūsų norėtų maitintis sveikiau, bet kai maisto pasiūla tokia didelė, dažnai laimi greitesni ir ne tokie sveiki pasirinkimai. Todėl nusprendėme pasidalinti idėjomis, kurios įkvėps ruošti maistą namuose ir padės sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų.
Greiti užkandžiai irgi gali būti sveiki
Šviežios daržovės maistingos, naudingos ir skoniu nenusileidžia užkandžiams iš parduotuvės, tačiau dėl patogumo daugelis žmonių renkasi būtent juos. Su šia daržovių pjaustykle sveikų naminių užkandžių paruošite akimirksniu – bus taip pat paprasta kaip atplėšti traškučių pakelį, tik naudos gerokai daugiau.
Viskas prasideda nuo tinkamų įrankių
Aštrus peilis ir kokybiška pjaustymo lentelė – kartais tiek ir tereikia, kad suktis virtuvėje būtų smagu. Tik įsivaizduokite, kaip lengvai aštrūs ašmenys slysta jums pjaustant grybus... Malonu, tiesa?
Vieno puodo – daugiau nei gana
Gamindami maistą viename puode, užtruksite trumpiau, sutaupysite energijos ir vandens, kurį išleistumėte plaudami indus. Kaip tai veikia? Susidarykite vieno puodo patiekalų planą visai savaitei ir apsipirkite pagal produktų sąrašą – tuomet krepšelyje neatsiras impulsyvių pirkinių. O savaitės valgiaraštį pakabinkite virtuvėje, kad visi žinotų, ko tikėtis – juk laukimas irgi yra proceso dalis!
Iš visko, ką randi šaldytuve
Kol likučiai šaldytuve dar nepradėjo žaliuoti, užuot švaistę maistą, pasinaudokite švedų išmintimi. Šioje šalyje labai populiarus patiekalas pyttipanna – keptuvėje pašildyti ir kiaušiniais užkepti likučiai iš šaldytuvo. Būtinai išbandykite! O gal sugalvosite savo receptą?
Taupantiems laiką
Kepti kelis patiekalus orkaitėje vienu metu – iš tiesų sumanu. Tik nepamirškite po kurio laiko sukeisti kepinius vietomis, kad visi apskrustų tolygiai.
Orkaitės matematika
Orkaitė ir joje keptas maistas turi šimtus privalumų: daugiau maistingųjų medžiagų, skonio ir patogumo; mažiau riebalų, priežiūros ir tvarkymosi. Viską susumavus, akivaizdu, kad su šia virtuvės technika susidraugauti verta.